Kyläkirje 1/2023

Kyläkirje 1/2023

Kyläkirje 1/2023

Hyvät Nisulan kylän asukkaat ja kyläseuran jäsenet!

Talven selkä alkaa pikkuhiljaa taittumaan, mutta toivotaan, että saamme vielä nauttia hyvistä hiihtokeleistä Toivolan tilan upealla laduilla! Toivolan tila/ Matti ja Kirsi Ilmonen palkittiin Keski-Suomen urheilugaalassa Toivakan vuoden liikuntatekona ja sen kunniaksi saimme nauttia mukavasta hiihtopäivästä ja ihanista vohvelikahvilan herkuista 29.1.! Onnea palkinnosta! ??

Vuoden 2022 tapahtumia

Viime vuonna saimme järjestää mukavia tapahtumia omalla kylällämme, mutta osallistuimme myös varainhankintaan naapurikylien tapahtumissa;

-Helmikuun Nisuhiihtoon osallistui viitisenkymmentä ulkoilijaa.

-Huhtikuussa oli soppaa ja seurustelua tapahtuma sekä pääsiäisen kyläkirkko.

-Toukokuun talkoissa siivoiltiin kylätaloa sisältä ja rapsuteltiin piha kesäkuntoon.

-Kesäkuussa 11.6. osallistuimme valtakunnalliseen Avoimet kylät- tapahtumaan järjestämällä kesäkahvilan ja se olikin erittäin suosittu tapahtuma, lähes 70 kahvittelijaa, joista oli useita ensikertalaisia kävijöitä.

-Samana  kesäkuun viikonloppuna 12.6.  Teatteri Kuhauksen ja Viihdekuoro Karpaloiden  ”Kaunista ja kevyttä” esitys veti kylätalon salin täpösen täyteen ja esiintyjät saivat raikuvat aplodit!

-Heinäkuun helteillä 3.7 kuulimme kylämme laulajan Niina Järvisen kahvikonsertissa esittämistä ihanista lauluista ja lauluihin liittyvistä tarinoista.

-Elokuussa 7.8. Nisulan kyläseuran ahkerat talkoolaiset pystyttivät Rallikahvion Ruuhimäen pikataipaleelle Mannisen piha-alueelle.

-Syyskuun viimeisenä lauantaina Nisulan kahvio pystytettiin Letkan pihaan Rutalahden markkinoille. Perinteisten muurinpohjalettujen lisäksi, uutena myyntituotteena oli uutispuuro, joka valmistettiin kyläseuran omalla soppatykillä! Kyläseuran myyntikojun edessä oli koko markkina-ajan melkoinen kuhina ja se oli jälleen talkoolaisilta upea voimanponnistus, kiitokset talkoolaisille ja tietysti asiakkaillemme??

-Upea kylätalomme täytti vuonna 2022 100 vuotta ja juhlavuosi päättyi joulukuussa 11.12. kauneimpien joululaulujen & puurojuhlan sekä arvonnan merkeissä. Toivakan seurakunta sekä Jouni Laurila ja Hannu Ala ja yleisön innokkaat laulajat vastasivat joululauluista ja kyläseura tarjoiluista. Eräs tapahtumaan osallistunut henkilö kiitteli lähtiessään tapahtuman tunnelmaa ja sanoi, että ”täällähän oli samanlaista kuin ennen vanhaan koulun joulujuhlissa!”

Jäsenmaksut, kylätalon varaukset ja tiedotus

-Jäsenmaksuksi kevään, 2022 vuosikokouksessa päätettiin edelleen 10 euroa/hlö tai 25 euroa perhe, kannattajajäsenmaksu 30 euroa. Jäsenmaksun voi maksaa käteisellä rahastonhoitaja Saara Rantaselle tai tilille FI 46 5242 5220 0046 14, viitteenä 1300. Viitenumeron käyttäminen on suositeltavaa, sillä pankin kulutkin ovat kasvaneet ja viitesiirto on meille edullisempi kuin viesti. Jäsenmaksun maksamalla tuet kyläseuran toimintaa, olet meille tärkeä!

-Varapuheenjohtaja Sari Ilmonen huolehtii kylätalon varauksista ja hän vastaa kyläkännykkään lähetettyihin viesteihin ja puheluihin p. 040 7582749 (työajan jälkeen).

-Nisulan kyläseuran Facebook- sivut ovat edelleen suosiossa, tiedotamme sinne kylän  ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia.

-100 vuotias kylätalomme on edelleen loistokunnossa kaikin puolin esimerkiksi juhlien järjestämiseen ja kokousten pitämiseen. Kyläseuran johtokunta järjestää kokouskahvituksia edullisesti talkootyönä ja näin saadut varat käytetään kyläseuran toimintaan. Kaikista kokouksista ja tilaisuuksista on sovittava etukäteen varapuheenjohtajan kanssa ja tilat pitää joko itse siivota tilaisuuksien jälkeen tai tilata palvelu kyläseuralta.

Kylätalon pönttöuunit ovat hyvässä kunnossa ja meillä on onneksi vapaaehtoisia lämmittäjiä, mutta lämmitysrinkiin mahtuu vielä, jos haluat mukaan kyläseuran talkoisiin. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Tulevia tapahtumia:

Laskiaissunnuntain Nisuhiihto 19.2. klo 10–13 ( säävaraus!)

Hiihtomatkan pituuden ja hiihtoajan saa itse päättää, myös villasukkakävelijöille on oma väylä!

Kyläseura tarjoaa kuumaa mehua/glögiä sekä 50 ensimmäiselle makkaran (paistaminen itsepalveluna). Kyläseuran jäsenmaksun maksaminen käteisellä onnistuu paikan päällä.

Soppaa ja seurustelua kylätalolla:

 Ma 20.2. sekä ma 17.4. klo 11–13.

Tule mukaan seurustelemaan ja nauttimaan herkullisesta keittolounaasta.

Hinta on 8 € ja siihen sisältyy keitto, leivät, juoma, jälkiruoka sekä kahvi ja pikkumakea.

Pääsiäiskirkko kylätalolla 10.4., varmistetaan lähempänä ko. ajankohtaa.

  • Kyläkirjasto on auki maanantaisin jumppailtana klo 18.30–19.15
  • Puulan seutuopiston jumppaa ohjaa maanantaisin klo 18.30 Annikki Lehto.

Ilmoitamme kaikista tapahtumista tarkemmin lähempänä ajankohtaa kylän ilmoitustaululla ja/tai Paikallisuutiset lehdessä sekä kyläseuran Facebook- ja nettisivuilla.

Huom! Kyläseuralla on vielä myynnissä Nisula tuubihuiveja, edulliseen 5 euron hintaan sekä Teeleidin Nisula-teetä on vielä muutamia paketteja saatavilla. Tee maksaa vain 4 €/pkt ! Tuotteiden tilaukset voit tehdä fb- viestillä, sähköpostilla tai kyläkännykästä.

Ota yhteyttä:

Sähköpostilla puheenjohtaja annikki.lehto1@gmail.com,  p. 0400 227666,

sihteeri kirsi.ilmonen@live.com, p. 040 5234599

tai kyläkännykkä 040 758 2749, Sari Ilmonen, varapuheenjohtaja.

Johtokunnassa toimivat lisäksi Saara Rantanen/rahastonhoitaja, Henna Järvenpää /tiedotus, ilmoitukset ja fb -sivut, Jorma Lehtonen sekä varajäseninä Raija Kivistö, Jouko Vanhatalo, Leena Ilmonen, Marika Rantanen, Galina Tillanen ja Tarja Tervonen

Toivomme kaikkia kyläläisiä, mökkiläisiä ja jäseniä mukaan toimintaan. Jäsenmaksun maksamalla tuet toimintaamme ?Otamme mielellämme uusia ideoita vastaan, tervetuloa mukaan myös talkoisiimme.

Aurinkoista kevättä ja tervetuloa tapahtumiimme!

Terveisin Annikki Lehto, puheenjohtaja